Бра фитинг за бременни и кърмещи

Бра фитинг за бременни и кърмещи

В Bra Clinic консултантките ни знаят, че имаш да мислиш за много неща, когато си бременна или току-що родила, и че намирането на подходящ сутиен не би трябвало да е нещо, което да те притеснява допълнително. Нашата цел е да направим пазаруването на сутиен приятно, а не стресиращо и изнервящо изживяване.

По време на бременност размерът на гърдите ти може бързо да се изменя и гръдната тъкан да е по-чувствителна, затова е много важно да имаш правилната подкрепа и да се чувстваш комфортно.

Защо подкрепата е толкова важна и как да я постигнеш?

Правилно избраният размер сутиен няма да причинява дискомфорт и болка при всекидневните ти движения. Подходящата подкрепа ще предпази бюста от увисване. Винаги носи правилния размер сутиен и подходящия модел. За да постигнеш това, запиши си час с някоя от нашите бра фитинг консултантки.

Какъв вид сутиени трябва да нося по време на бременност и кърмене?

По време на бременност можеш да носиш сутиени с банели, стига да проверяваш размера си редовно, за да си сигурна, че той е все още подходящ. При кърмене, ние от Bra Clinic препоръчваме специален сутиен за кърмачки с разкопчаваща се в горната част чашка, която улеснява кърменето, и 6 степени на закопчаване за обиколката, съобразени с промяната на теглото.

Колко често трябва да променям размера на сутиена си?

Размерът на сутиена трябва да се променя всеки път, когато има промяна в тялото, ако усетиш стягане в областта на гръдния кош или ако забележиш, че гърдите ти излизат от чашките. Ние от Bra Clinic препоръчваме по време на бременност да проверяваш размера на сутиена си всеки месец при професионални бра консултанти, за да си сигурна, че  размерът, който носиш, е правилен. При нас в Bra Clinic бра фитинг консултацията е напълно безплатна. Първият фитинг е най-добре да се направи през третия месец от бременността. Някои майки кърмят много месеци, даже години и е важно да измерват размера на сутиена си редовно през този период, за да осигуряват нужната подкрепа на гърдите.

 Кога е най-подходящият момент да се купи сутиен за кърмене?

Подходящият сутиен за кърмене е най-добре да се пробва около 2 седмици преди термина, защото гърдите ти могат да се увеличат рязко в последните няколко седмици от бременността, затова не препоръчваме по-рано.

Тук ще обясним стадиите, през които гърдите ти могат да преминат по време на бременност.

 3-4 МЕСЕЦА

Вече сигурно ще си забелязала как гръдният ти кош се уголемява леко, гърдите ти са по-стегнати и по-пълни, а вените ти са по-близо до повърхността и са по-забележими. Това е моментът за първата ти бра фитинг консултация с професионален бра консултант. В Bra Clinic предлагаме да увеличиш размера на обиколката и чашката, но това е много индивидуално, затова професионалната консултация е много важна, за да осигури подходящия размер и подкрепа. Когато пробваш сутиен, той трябва да е закопчан на най-стегнатите кукички, за да може да го регулираш после при нарастване на тялото.

6-7 МЕСЕЦА

До шестия месец коремът и гърдите ти ще са видимо по-големи. Симптомите, от които може да страдаш през този период, са нарастваща болка, уголемяване и потъмняване на зърната и ареолите около тях. Повечето жени ще са започнали да закопчават сутиена на най-хлабавите кукички и ще преизпълват чашките и гърдите ще са започнали да излизат. Поради тези причини препоръчваме да дойдеш за нова бра фитинг консултация в този период от бременността.

9 МЕСЕЦА

Вече си почти до финала на своята бременност! Сигурно имаш усещането, че ще експлодираш! При някои жени се появява лека лактация, което е съвсем нормално. Около 2 седмици преди термина ти е добре да дойдеш на бра фитинг за сутиен за кърмене. Bra Clinic препоръчваме сутиен, който е 2 чашки по-голям от този, с който си в момента – това ще ти осигури комфорт дори когато гърдите ти се уголемят преди кърмене, както и място за подложки. Размерът на сутиена за кърмене трябва да се измерва като обиколката се закопчава на най-хлабавите кукички, за да можеш да си го регулираш, когато отслабваш постепенно.

ВЕЧЕ СИ МАЙКА! – СЕГА КАКВО?

Нека сега те подготвим за някои въпроси, които може би ще имаш относно кърменето. „Гърдите ми са огромни, тежки и понякога болят.“ Това е заради млякото, което идва в тях. Обикновено след около 3-4 дни може да усетиш тези симптоми. Не се притеснявай усещането няма да е постоянно! Зърната ти може да са по-чувствителни и раздразнени, но по време на кърменето не би трябвало да усещаш никаква болка. Ако имаш някакви оплаквания, е добре да ги обсъдиш със своя лекар или акушер. Подходящият сутиен ще ти даде нужната опора, докато кърмиш и ще предотврати мастит, болки в гърба и дори загуба на еластичност в гърдите.

За да получиш професионален бра фитинг съвет в избора на правилния размер сутиен, си запиши час с бра консултантка в нашия салон за бельо Bra Clinic.

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки